fbpx

De baarmoeder is een plek waarin vrouwen onbewust en bewust emoties opslaan. Het is een plek van creatie en geboorte van leven. Maar door diverse gebeurtenissen in het leven kan er disbalans ontstaan in de baarmoeder. Denk hierbij aan seksuele contact zonder liefde, misbruik, anti conceptie, trauma etc. Je kunt de baarmoeder energetisch reinigen met verschillende oefeningen. In deze blog lees je er meer over.

Anticonceptie

Anticonceptie is een verzamelnaam van methoden en middelen om ervoor te zorgen dat een vrouw niet zwanger raakt. Het wordt gezien als makkelijk. Maar wat vergeten wordt, is dat we hiermee ons eigen natuurlijke systeem in de war brengen. Voor de ene vrouw heeft het minder impact dan de andere. Bij de ene kan het jaren duren voor ze haar eigen cyclus weer terug heeft gevonden. Voor de ander is het na de eerste maand al raak als zij besluit weer zwanger te raken.

Vanuit het ritueel ‘the rite of the womb‘ hebben we gezien dat vrouwen hun eigen cyclus weer begint te stromen. Ook kan soundhealing, yoga en/of breathwork gericht op het bekken en de baarmoeder bijdragen aan het stimuleren van de energie in dit gebied.

Reiniging energie van seksuele partners in de baarmoeder

Wanneer je verschillende seksuele partners hebt gehad, kan het zijn dat er op energetisch niveau nog een verbinding is. Dit kan zijn in de vorm van liefde. Maar ook van misbruik. Of bijvoorbeeld alleen een seksuele verbinding. In het boek Womb Wisdom staan practices die je kunt doen om je baarmoeder energetisch te reinigen van seksuele partners. Dit zijn oefeningen die je gemakkelijk zelf kunt doen thuis. Het bevat een meditatieve opdracht.

Voor mij heeft het persoonlijk veel gedaan om lijntjes te breken met seksuele partners uit het verleden. Lijntjes die in de fysieke vorm allang verbroken waren. Maar energetisch nog aanwezig waren. Het was de weg naar heling van mijn baarmoeder.

Misbruik en trauma zet zich vast in de baarmoeder

Misbruik en trauma laten diepe sporen na. Niet alleen in de baarmoeder en het bekken. Het gehele fysieke systeem kan hier de lasten van meedragen. Persoonlijk geloof ik dat je veel kunt doen in het herstel hiervan. Door bijvoorbeeld met een psycholoog in gesprek te gaan. Maar lichaam gerichte therapie en heling is daarbij ook een belangrijk element.

Door te verbinden met je lichaam en deze plekken te helen ga je weer meer vrijheid en vertrouwen ervaren. In jezelf. Je lichaam. Je gehele zijn.

Je bent van harte welkom om deel te nemen aan een rite of the womb ritueel of je kunt een online 1:1 guidance sessie boeken met Joyce.

Boeken over de baarmoeder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds