fbpx

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, is een aandoening waarbij mensen geluiden in hun oren horen die er in werkelijkheid niet zijn. Deze geluiden kunnen variëren van een pieptoon tot een suizend geluid, en kunnen iemands levenskwaliteit ernstig beïnvloeden. Hoewel er talloze behandelingen beschikbaar zijn om met de symptomen van tinnitus om te gaan. Is yin & fascia therapie een holistische benadering die veelbelovende resultaten biedt bij het oplossen en verminderen van deze aandoening. Toen ik vaker hoorde dat na een yin & fascia therapie sessie de klachten verdwenen. Vond ik het belangrijk hier een blog aan te wijden.

Wat is yin & fascia therapie?

Fascia therapie is een vorm van manuele therapie die gericht is op het behandelen van de fascia. Het bindweefsel dat zich door het hele lichaam bevindt en alle lichaamsstructuren met elkaar verbindt. Door specifieke technieken en druk uit te oefenen op de fascia. Kan yin & fascia therapie de balans in het lichaam herstellen. En de spanning en blokkades verminderen die verantwoordelijk kunnen zijn voor het ontstaan en in stand houden van tinnitus. Het is een combinatie van yin yoga en fascia massage door middel van massage ballen.

Hoe kan yin & fascia therapie tinnitus oplossen?

  1. Verlichten van spanning: Tinnitus kan worden veroorzaakt door overmatige spierspanning in de nek, kaak en schedel. Fascia therapie kan de spanning in deze gebieden verminderen door gerichte manipulaties van de fascia. Waardoor de druk op de bloedvaten en zenuwen wordt verminderd en de doorbloeding wordt verbeterd.
  2. Verbeterde lymfedrainage: Een slechte lymfedrainage kan bijdragen aan de ontwikkeling van tinnitus. Fascia therapie kan helpen de lymfestroom te stimuleren en afvalstoffen af te voeren. Waardoor de gezondheid van het binnenoor verbetert en eventuele ontstekingen verminderen.
  3. Het herstellen van de harmonie in het lichaam: Fascia therapie richt zich niet alleen op het behandelen van het fysieke lichaam. Maar ook op het herstellen van de harmonie in het lichaam als geheel. Door de fascia te stimuleren en de doorstroming van energie te bevorderen. Kunnen eventuele verstoringen of onevenwichtigheden die bijdragen aan tinnitus worden verminderd.

Het belang van een holistische benadering

Wat fascia therapie onderscheidt van traditionele behandelingen voor tinnitus is de holistische benadering ervan. In plaats van zich uitsluitend te richten op de symptomen, onderzoekt en behandelt yin & fascia therapie de onderliggende oorzaken van de aandoening. Hierdoor kan het niet alleen de tinnitus verminderen, maar ook de algehele gezondheid en het welzijn verbeteren.

Hoewel fascia therapie veelbelovende resultaten biedt bij het oplossen van tinnitus, is het belangrijk op te merken dat het effect ervan kan variëren van persoon tot persoon. Daarom is het raadzaam om altijd een specialist te raadplegen voordat je met de yin & fascia therapie cursus begint. Of informatie bij ons op te vragen over jouw huidige situatie.

Yin & Fascia Therapie Cursus om tinnitus te verminderen

Ben jij iemand die worstelt met tinnitus en op zoek is naar een holistische benadering om deze aandoening aan te pakken? Dan kan fascia therapie wel eens de oplossing zijn. Door de fascia te stimuleren en de balans in het lichaam te herstellen, heeft fascia therapie het potentieel om niet alleen de tinnitus te verminderen, maar ook bij te dragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn. Waar wacht je nog op? In onze online yin & fascia therapie masterclass en de 6-weekse yin & fascia therapie online cursus ontdek je de kracht van heling op een holistische manier.

Retreat in de natuur om tinnitus te verminderen

Een Retreat kan ook veel bijdragen aan het verminderen van tinnitus. Letterlijk terug naar de stilte van de natuur. Tot rust komen. Breathwork. Yoga. Fascia Therapie. Tijdens het Back to your inner nature retreat in Zuid-Frankrijk of tijdens een privé retreat kan dit allemaal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds