fbpx

In de wereld van de traditionele Chinese geneeskunde en sommige vormen van alternatieve geneeskunde is er een intrigerende link tussen meridianen en fascia die de basis vormt voor gezondheid en welzijn. Laten we dieper ingaan op deze verbinding en de rol die ze spelen in het lichaam.

Wat zijn Meridianen?

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt aangenomen dat meridianen energiebanen zijn die door het lichaam lopen en zorgen voor de circulatie van levensenergie, ook wel bekend als “qi” of “chi”. Er zijn twaalf belangrijke meridianen die elk verbonden zijn met specifieke organen en functies in het lichaam. Het stimuleren van bepaalde punten op deze meridianen, zoals bij acupunctuur of acupressuur, kan de energiestroom in het lichaam herstellen en de gezondheid bevorderen. Yin & Fascia therapie leert ook dat we zelf deze meridiaanbanen kunnen openen.

Wat is Fascia?

Fascia is het bindweefsel dat het lichaam omhult en elk orgaan, spier en bot verbindt. Het is als een netwerk dat het lichaam structureert en ondersteunt. Fascia speelt een cruciale rol bij het behouden van de vorm en de functie van het lichaam en zorgt ervoor dat alle systemen soepel kunnen bewegen en samenwerken.

De Verbinding tussen Meridianen en Fascia

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat meridianen en fascia op fascinerende wijze met elkaar verbonden zijn. Meridianen volgen vaak specifieke paden langs de fascia en het bindweefsel van het lichaam. Het wordt gesuggereerd dat deze energetische banen langs de fascia de stroom van qi faciliteren. En invloed hebben op de gezondheid van de organen en systemen waar ze mee verbonden zijn.

Het begrip van deze verbinding tussen meridianen en fascia opent nieuwe deuren voor het begrijpen van de complexe interne netwerken van het lichaam. En het potentieel voor het bevorderen van gezondheid en welzijn. Door het balanceren van energieën langs meridianen en het verzorgen van fascia door middel van stretchen, massage en beweging. Kunnen we de harmonie en vitaliteit van ons lichaam ondersteunen.

Als we de betoverende relatie tussen meridianen en fascia verkennen, kunnen we een dieper begrip krijgen van het verbonden zijn van alle aspecten van ons fysieke, mentale en emotionele welzijn. Moge deze holistische benadering ons leiden naar een harmonieuze en gebalanceerde staat van gezondheid en vitaliteit.

Online Cursus over Meridianenleer en Fascia

Wil je meer leren over de relatie tussen Meridianenbanen en Fascia? Schrijf je dan in voor onderstaande Online meridianen en fascia cursus. Dit is een mooie voorbereiding op de onderstaande Online Yin & Fascia Therapy Cursus. Hierin ga je de diepte van de de energie banen en fascia ervaren middels yin yoga en fascia release oefeningen met massage ballen.

Zo leer je hoe je emotionele en fysieke klachten kunt verminderen. Door de kennis van je lichaam, de elementen en de seizoenen te begrijpen. Wij zijn onderdeel van de natuur. Al zijn vele mensen deze leer vergeten, is het een belangrijk element van ons zijn hier op aarde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds