fbpx

Fijn dat je hier kijkt. Ik ben John van Roosmalen. Ik woon in Alkmaar en ik ben Rolfer™. Tot voor kort was ik werkzaam als onderzoeker zonne-energie bij TNO (ECN), vooral bezig met mijn hoofd. Mijn eerste opleiding ontspanningsmassage (ATS opleidingen) is alweer 20 jaar geleden. Een burn-out in 2006 was voor mij het begin van de ommekeer, de start van een transformatie proces. Via personal empowerment (Circumference) ontdekte ik dat embodiments, geleide meditatie en praktische oefeningen, kortom de wijsheid van mijn lichaam, me meer brachten dan wat ik met mijn slimme hoofd kon bedenken.

Het kwartje viel pas echt tijdens mijn opleidingen tot Massagetherapeut aan de Akademie voor Massage en Beweging (Amsterdam, 2016-2019) en Rolfing® Structural Integration bij de European Rolfing® Association (München, 2019-2020). Ik kreeg meer lichaamsbewustzijn, werd me bewust van mijn oude, vaste gewoontes en kwam beter in mijn vel te zitten. Ik ben super geïnspireerd door de mogelijkheden van Rolfing ook anderen hiermee te helpen. Ik heb hiervoor Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit opgericht, zie www.rolfingalkmaar.nl. Rolfing en yoga kunnen elkaar goed aanvullen. Ik ben super blij met de samenwerking met Joyce.

Rolfing is een manuele therapie die werkt op het bindweefsel, fascia. Het onderscheidt zich door de holistische visie en aanpak, gericht op het uitlijnen en organiseren van je lichaam, je structuur in de zwaartekracht, zodat je lichaam optimaal kan functioneren. Doordat je lichaam gewend is aan vaste gewoontes, patronen of (werk)houdingen, repeterende bewegingen of onvoldoende lichaamsbewustzijn en beweging kan het bindweefsel achteruit gaan, dehydrateren, verstijven, verkorten en verkleven, structuur en functie verliezen. Dit kan je functioneren beïnvloeden en leiden tot lichamelijke klachten, blessures, ziektes en chronische pijn. Ook ingrijpende levensgebeurtenissen, je zelfbeeld en de houding die je jezelf geeft hebben invloed op je structuur en bindweefsel. Er kunnen stagnaties optreden in je ontwikkeling, tot burnout aan toe. 

In de Rolfing sessies werken we samen om de functionaliteit van je bindweefsel te verbeteren. Er ontstaat ruimte en stabiliteit voor lichaam en geest, voor grotere bewegingsvrijheid, vitaliteit en verbeterd functioneren voor jou om je potentieel te benutten. Omarm de nieuwe mogelijkheden en het kan tot een ware transformatie leiden. Ik bied je een veilige ruimte voor het doormaken van jouw proces.

Het Rolfing proces bestaat uit 10 stappen, meestal in evenzoveel sessies. In de eerste sessie bepalen we samen wat het einddoel is op basis van jouw wensen. Iedere sessie is vervolgens daarop afgestemd en richt zich op een ander aspect van het lichaam.

Back to your inner nature retreat

John zal tijdens het Back to your inner nature retreat van 4 tot 9 oktober in Zuid-Frankrijk Rolfing / Massage sessies geven.