1-on-1 Breathe better sessions

Ervaar je stressklachten? Een hoge ademhaling? Paniekaanvallen? En wil je weer leren hoe je beter kunt ademen? Dan zijn de breathe better sessions voor jou!

De breathe better sessions zijn 1-op-1 sessies waarbij we gaan kijken naar jouw dagelijkse patronen en ritmes die invloed hebben op jouw ademhaling.

Een sessie duurt 1,5 uur. We bespreken hierin jouw klachten, jouw ademhaling en jouw verlangens. Vervolgens gaan we aan de slag met ademhalingsoefeningen en lichaamsgerichtte oefeningen die jou helpen om meer ontspanning en rust te ervaren.

Wil jij meer rust ervaren en leren hoe je natuurlijker kunt ademhalen? Boek dan een breathe better session. Dit kan in onze studio aan de Waterkant of online.

Boek jouw sessie via het online lesrooster. Wil je de sessie online ervaren? Stuur dan nog even een mailtje. Dan zorg ik dat je een link ontvangt naar de online breathe better omgeving.

”De mens die de adem natuurlijk kan laten stromen, kan zijn denken en voelen vanuit flow laten stromen. Er ontstaat meer begrip voor je eigen emoties, gevoelens en lichaam.

Naarmate je vaker de tijd neemt om de ademhaling waar te nemen en oefeningen te doen, zal je concentratievermogen sterker worden. Je blijft daardoor gemakkelijker bij jezelf en je wordt minder snel afgeleid door gedachten, gevoelens of geluiden.

Ademhalingsoefeningen om je bewustzijn te trainen wat helpt om beter waar te nemen wat er van moment tot moment met je gebeurt. De basis begint bij terug keren naar de natuurlijke ademhaling. Natuurlijk ademhalen is voor steeds meer mensen een moeilijk aspect. Door drukte en continue innovatie in het brein van de mens worden we steeds meer afgeleid van ons natuurlijke ritme. De adem fungeert als verbinding tussen lichaam en geest. Wanneer de mens té veel in het hoofd aanwezig is, zal er minder verbinding zijn met de ademhaling en het lichaam. Het fenomeen wat ons uit balans brengt.

Tijdens de 1-on-1 breathe better sessies leer je verschillende ademhalingstechnieken om weer terug te keren naar ontspanning. Je wordt namelijk teruggebracht naar de essentie van de adem. De adem die altijd aanwezig is en ons voorziet in levenskracht.”

Joyce Mol

Wil jij natuurlijker leren ademhalen?

Boek jouw breathe better session dan via het online lesrooster.

Wie bekend is met de Wim Hof methode weet ook dat specifieke ademhalingstechnieken helpen bij de gezondheid van het lichaam. Het lichaam van Wim Hof was in staat een bepaald virus te overleven.

Tijdens de 1-op-1 breath-work sessies in de natuur leer je over breath-work in de breedste zin. Natural Breathing, Ujjayi breath, pranayama. Situatie sketches uit het dagelijks leven waarin de ademhaling veranderd. Gedachtepatronen en psychologie.

Dokters hebben aangegeven dat verschillende ademhalingsoefeningen een bijdrage kunnen leveren aan het herstellen van Covid-19 in het lichaam. Bijvoorbeeld de shitali oefening helpt bij het verkoelen van het lichaam, helpt bij griep, hoofdpijn en het bevorderen van de spijsvertering. Dit is een van de oefeningen die we gaan behandelen tijdens deze online workshop.

Na afloop van de sessie ontvang je nog een werkboek met de ademhalingsoefeningen en journal vragen waarmee je nog meer inzicht krijgt in je eigen patronen.

Tarieven en locatie:

Een 1-on-1 breathe better session kost €75,00 en duurt 60-90 minuten. Afhankelijk van de tijd die we nodig hebben voor jouw proces.

De sessies vinden plaats in de studio aan De Waterkant in Alkmaar of online. Voor online deelname ontvangen ik graag een notitie bij jouw aanmelding via het online lesrooster zodat ik jou een link voor deelname kan sturen.