fbpx

De winter is het perfecte moment om op retreat te gaan. In de winter duiken we in een periode van stilte en bezinning. Reflectie en zelfzorg zijn mooie methodes om jouw nieuwe richting te bepalen en ruimte te geven aan je emoties. In dit blog lees je meer over een winter retreat en waar je deze kunt volgen.

Winter retreat 2024

Door in de winter op retreat te gaan kun je werkelijk verbinden met de stilte. Vaak zijn de toeristische gebieden in Europa ook wat rustiger in deze periode. Maar dan kan de natuur juist heel mooi en helend zijn. En de temperatuur in het zuiden van Europa aangenaam.

Feminine Elemental Yin Yoga, Breathwork & Fascia Therapy Retreat

Va 29 januari tot 4 februari 2024 organiseer ik samen met Chantal Mutsaers van de Ademstudio het Feminine Elemental Yin Yoga, Breathwork & Fascia Therapy Retreat.

Tijdens dit Feminine Elemental Yin Yoga, Breathwork & Fascia Therapy Retreat in Zuid-Frankrijk ervaar je diepe ontspanning en transformatie van binnen. De winter is een tijd om terug te keren naar je innerlijke zelf. Het opnieuw voelen en verkennen van de natuurlijke elementen in je lichaam en om je heen. Verbinden met de pure essentie van jouw vrouwelijke kracht.

Verblijf in een chateau tijdens het winter feminine retreat

Je verblijft in het departement Lot in Zuid-Frankrijk in een prachtig Chateau tussen de wijngaarden. Overdag kan het erg zonnig zijn en aanvoelen als 20 graden. Laat je lekker verwarmen door de winterzon. In de nacht kan het koud zijn.

Tijdens dit retreat word je begeleid door Joyce Mol, (Yin) Yoga & Fasciatherapie docent en door mij, Chantal Mutsaers, ademtherapeut. 

Verbind met de 5 elementen en ervaar feminine rituelen

De yogasessies worden gegeven met als thema de 5 elementen van Yin yoga en fasciatherapie. Daarnaast zijn er ook sessies met vrouwelijke rituelen zoals de Rite of the Womb, Tantric Breathwork en Cacao Ceremonies.

Tijdens dit retreat onderzoek je hoe de 5 elementen de meridianen in je lichaam beïnvloeden. Ook leer je hoe je met fasciatherapie kunt werken en hoe dit samenhangt met de meridianen. We combineren de elementen met de meridianen en de fascialijnen. Chinese Geneeskunde ontmoet hierbij de Wetenschap van het Lichaam.

Ademsessies om emoties en trauma los te laten

Tijdens de ademsessies concentreer je je op alles wat je onbewust vasthoudt. In dit aardse leven zijn we niet gewend om goed te ademen, waardoor je veel ervaringen en gebeurtenissen in je lichaam opslaat. Een ademsessie richt zich precies op dat deel van je lichaam waar wijsheid en oplossingen verborgen liggen. Het laat los wat je niet meer dient en vanuit het onbewuste proces geef je ruimte aan alles wat gevoeld en geheeld mag worden. 

De sessies zullen zich richten op de 5 elementen van yin yoga om zo een continu innerlijk proces op gang te brengen. Wij richten ons op verzachting, verstilling en liefde voor jezelf. Je kunt alles voelen wat je moet voelen zonder jezelf te beoordelen. Durf jezelf beter te voelen en te begrijpen. Ook kunnen de ademwerksessies je inzichten geven of helpen verhelderen welke richting je op kunt gaan. De wereld ligt aan je voeten als je goed ademhaalt.

Verbinden met je lichaam tijdens het winter feminine retreat

Het retreat richt zich op leven vanuit de verbinding met je lichaam. In onze maatschappij zijn we gewend om veel dingen vanuit ons hoofd te doen, terwijl je lichaam alle wijsheid in pacht heeft. Wat vertelt het jou? Waar mag je aandacht aan geven? Alles zonder oordeel en puur vanuit zachtheid en verbinding met jezelf. Het is tijd om naar binnen te keren en jezelf op een ander level te leren kennen. Hoe ziet jouw leven eruit als je luistert naar je innerlijke stem? Welke stappen mag je dan zetten? Hoe ziet jouw leven eruit als je vanuit de ontspanning kunt zakken in je lijf? 

Luchtig en ontspannen

Kom met ons mee ontspannen, genieten, ontdekken, lachen en verbinden. Leer jezelf op een ander level kennen, maar geniet vooral. Het leven mag ook leuk zijn en we nodigen jou van harte uit om deze verbinding met jezelf aan te gaan.
Kom samen met ons de energie opzoeken in een groep gelijkgestemden, verbind met het aller diepste in jou en leer van de ervaring van anderen.

Wij kijken er naar uit jou te ontmoeten!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: