fbpx

Op vrijdag 19 november 2021 staat de volle maan in stier. Precies om 9:59. Tijdens deze volle maan gaat het over loslaten van frustratie en boosheid. Koppigheid. Daar waar het teken stier voor staat. Aankomen bij jezelf in diepe rust zodat je voelt hoe jij kunt gronden.

De aandacht en focus gaat naar binnen. Zeker in deze tijd kan het allemaal wat onrust aanvoelen. De zon staat in het waterteken Schorpioen en de maan in het aarde teken Stier. Dit kan nog wel eens botsen en voor spanningen zorgen. Koppigheid en transformatie. Klinkt als een clash in een zin. Neem de tijd om lekker te cocoonen. Mediteer. Geef je lichaam ruimte met ademwerk en yoga om werkelijk te doorvoelen wat er in jou speelt.

Betekenis van het teken stier in deze volle maan

Schorpioenen en stieren zijn standvastige types. Doorzettingsvermogen, focus en daadkracht zijn woorden die terugkomen in deze. Het is nu juist belangrijk om in rust naar jezelf terug te keren. Opnieuw voelen waar ligt jouw focus. Waar geef jij aandacht aan. Is dat de wereld buiten jezelf. Of is het aan jezelf en in jezelf?

Het sterrenbeeld stier gaat over aarden. Rust in jezelf vinden. En vooral de veiligheid in jezelf vinden. We kijken hierin naar het aarde element. Het aarde element staat in verbinding met gronding vinden in jezelf. Wanneer het aarde element uit balans is, dan is je mind overactief. Ben je druk bezig om de veiligheid vooral buiten jezelf te zoeken.

Deze volle maan nodigt je uit om de weg naar binnen te maken. In diep voelen te gaan en te vertrouwen op de veiligheid die je binnen jezelf kunt vinden. Jouw eigen ritme. Het ritme dat voor jou telt.

Sluit maar even je ogen. Voel hoe je ademt. Hoe stroomt je ademhaling? Is dit jouw ritme of komt dit ritme buiten jou vandaan? Door gebeurtenissen buiten jou? Je mag de weg naar binnen maken naar jouw eigen unieke ademritme. Het ritme waar jij in kunt gronden en bij jezelf kunt aankomen.

De Schorpioen in de zon zal je een zetje naar transformatie geven. Daar waar de stier koppig en standvastig op zijn plek wil blijven, weet de schorpioen te overtuigen dat je mag loslaten waar je geen aansluiting meer mee kunt vinden.

Rituelen die je kunt doen om op jezelf te focussen

De volle maan is een aantal dagen voor en na de volle maan goed voelbaar. We leven er naartoe en laten weer los. In deze periode is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Jezelf de ruimte te geven en te accepteren dat wat er is er ook mag zijn. In koppigheid blijven hangen of veiligheid buiten jezelf zoeken is geen oplossing. Make yourself ready for the change within you.

Neem de tijd voor jezelf. Je mag lekker in rust bij jezelf aankomen. Steek de kaarsjes lekker aan. Maak je huis gezellig. Je kunt eventueel lekker wierook aanzetten. Dit helpt om je mind te kalmeren en in een meditatieve staat bij jezelf aan te komen.

Mediteer. Neem de ruimte om in stilte bij jezelf te zijn. Adem rustig door. Voel wat er van binnen in jou speelt. Wat je los wilt laten en waar je ruimte aan wilt geven.

Journal. Schrijf na je meditatie op wat je voelde, ervaarde, los wilt laten en ruimte voor wilt creëeren. Alles mag er zijn. Hou je vooral niet in.

Reinig je edelstenen in het maanlicht. Je kunt je edelstenen in de vensterbank neerleggen. Schoonspoelen met water of buiten in de aarde stoppen. Dit laatste helpt om de edelstenen weer kracht bij te zetten zodat je aardsheid met je mee kunt dragen.

Ga naar een breathwork sessie of yogales. Als je merkt dat je het lastig vind om bij jezelf aan te komen, kan je altijd de ruimte nemen om naar een plek te gaan waar je de practice met gelijkgestemden beoefent. Een breathwork sessie kan je 1:1 boeken bij Joyce of je kunt meedoen met een groepsles.

Full Moon Breath & Yin class

Op donderdag avond 18 november staat de Breath & Yin les in het teken van de volle maan. Ter voorbereiding. Zodat je kan doorstromen in diepe rust en gronding.

Je mag deze les live in Alkmaar volgen of online vanuit huis meedoen. Komt het tijdstip jou niet uit? Schrijf je dan in voor de les van vrijdag ochtend. Je ontvangt dan de opname via de mail en kan de les volgen in het komende weekend op een tijdstip die voor jou uitkomt. Inschrijven kan via het online lesrooster.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: