fbpx

Op woensdag 20 oktober 2021 is het Volle maan in Ram. Precies om 16.56 uur. De volle maan in ram is een vurige omdat dit een vuurteken is. Tijdens deze volle maan kan het zijn dat je je wat verwarrend voelt, een gehaast gevoel hebt en wellicht te snel beslissingen neemt. Neem daarom je rust en voel goed hoe jij je energie wilt gaan verdelen. In dit artikel lees je meer over de energie van volle maan in ram om 20 oktober 2021.

Ram als vuurteken

De ram is een vuurteken wat zorgt voor een vurige en doortastende periode. Je zult beslissingen willen maken over wat je anders wilt gaan doen en projecten die je gedaan wilt krijgen daar race je op dit moment zo doorheen. Heel fijn voor al die taken die nog op je liggen te wachten. Volle maan is ook dé periode waarin we projecten afronden en vieren welke successen we behaald hebben.

Wees ook waakzaam op je energie. Wellicht voelt het alsof je energie voor 10 hebt. Maar het is nog altijd belangrijk om activiteiten voor jezelf te blijven doen waardoor je oplaadt.

Tips om jezelf op te laden

Er zijn verschillende methodes en activiteiten waardoor jij weer kunt opladen. Zo kan je een volle maan wandeling doen of juist de stilte in gaan om je vuurelement tot rust te brengen. Methodes als yin yoga en breath & yin helpen om je zenuwsysteem en energie weer te kalmeren. In deze vormen van yoga werken we op de ‘natuurlijke elementen’ en meridianen waardoor je de diverse elementen met elkaar kunt uitlijnen.

In het Moon Phase Yin Yoga E-book staan diverse practices voor iedere maanfase inclusief journal practices en informatie over iedere maanfase. Een practice journal welke je zelf kunt uitprinten en elke maancyclus weer kunt hergebruiken.

Meditatie, yoga of breathwork tijdens de volle maan is behulpzaam om beter te slapen, meer rust te vinden in jezelf en biedt support bij het zetten van intenties. Zo kan je bewust benoemen wat je los wilt laten en je naar diepe rust en ontspanning laten begeleiden.

Op donderdag avond staat de Breath & yin les ook in het teken van de volle maan. Je kunt aan deze les live in de studio of online meedoen vanuit je eigen huis. Inschrijven kan via het online lesrooster. De volle maan is twee dagen voor de volle maan en twee dagen na de volle maan voelbaar.

Edelstenen opladen en maanwater

Tijdens volle maan is het ook de tijd om je edelstenen op te laden en maanwater te creëeren. Je edelstenen kan je in de tuin in de grond neerleggen in het maanlicht of in de vensterbank in een bak met water. Check eerst of je edelstenen goed in water gereinigd kunnen worden. Niet iedere edelsteen is hier geschikt voor.

Daarnaast is het een mooi moment om volle maan water te creëeren. Je kunt een karaf met water in het maanlicht neerzetten en het opgeladen water de volgende dag opdrinken. Maanwater smaakt zachter dan gewoon water. Je kunt er thee van zetten, in je bad doen met helende kruiden of bijvoorbeeld je planten en dieren mee voeden.

Edelstenen die geschikt zijn voor de Ram

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: