fbpx

Super Nieuwe maan in Steenbok op 2 januari 2022

Een nieuw jaar. Een schone lei. De maan verschuift op 2 januari 2022 om 19:35 naar haar nieuwe maan fase. Deze nieuwe maan is een Super Nieuwe Maan. De nieuwe maan fase is de periode waarin je naar binnen mag keren en voelen wat jij de komende tijd wilt gaan manifesteren voor jezelf. Dit jaar staat in het teken van Liefde en Selfcare. Waar wil jij ruimte voor maken? In deze blog lees je alles over de energie van de nieuwe maan in steenbok en wat jij kunt doen om jouw intenties de ruimte te geven.

De betekenis van het sterrenbeeld steenbok

Steenbokken zijn gedisciplineerde types. Aan het begin van dit nieuwe jaar kan dit goed van pas komen. Discipline voor jouw nieuwe intenties. Een steenbok is aards en verbonden aan het aarde element.

Verder zijn steenbokken slim, vastberaden en intelligent. Kenmerken van een steenbok zijn ook wel perfectionisme en overambitieus. Als het leven niet zo plezierig is, dan kunnen ze de moed verliezen of hebzuchtig worden. Neem daarom de tijd om naar binnen te keren.

Voel waar jouw intrinsieke motivatie vandaan komt. Laat moeten los, geef ruimte aan de flow van het leven. Dit heelt je hart en laat je zakken in de energie van deze winter. Het water element. Water en aarde zijn onlosmakelijk verbonden. Waar water is is aarde en waar aarde is, is water. Waterelement verzacht de stugge aarde. Ook wel het koppige van de steenbok.

Rituelen die je kunt toepassen tijdens de nieuwe maan

De nieuwe maan is een periode waarin men in stilte keert in zichzelf. Om te voelen. Steenbokken zijn over het algemeen goede luisteraars, maar het tonen van eigen emoties is soms lastig. Sta jezelf toe om te verzachten. Voel wat er onder de strakheid verborgen ligt. Wanneer je je verbind met je intuïtie kan je in voelen en emotie zakken.

Wandelen in de natuur

Wandelen in de natuur is een mooie methode om in stilte bij jezelf aan te komen. Maak een wandeling alleen. Wees nieuwsgierig naar nieuwe paden en merk op wat voor moois de natuur je te brengen heeft. Wat brengt het teweeg in jou? Barefoot walking helpt om nog meer te gronden. Wellicht vind je het nu wat koud, maar ook nu is het fijn om zo nu en dan je voeten op de koude aarde te zetten.

Dippen in Natuurwater

Dippen in natuurwater heeft vele voordelen. Het geeft je immuunsysteem een boost. Daarnaast maak je direct gelukshormonen endorfine en dopamine aan. Dit zorgt ervoor dat je je blijer gaat voelen. Wanneer je gaat dippen in natuurwater ben je een en al verbonden in het nu. Met je ademhaling. Je lijf. Het is super belangrijk om helemaal aanwezig te zijn in je lijf en goed te voelen. Focus je op je ademhaling. Adem in naar je onderbuik en adem lang uit. Focus je op de schoonheid van de natuur. Het water. De dieren om je heen. Blijf vooral ook goed voelen wat er in je lichaam gebeurt. Genoeg is genoeg.

Na het dippen is het belangrijk om je innerlijke kacheltje zelf weer te laten werken. Neem daarom nog even de tijd om op te warmen met krachtige bewegingen. Kleed je daarna warm aan. Je zult merken als je dit vaker doet, je innerlijke kacheltje zelf steeds sneller gaat werken.

Op 2 januari gaan we om 11.00 uur ook dippen in de Zee bij Hargen aan Zee. Wil je mee? Meld je dan even aan via het online lesrooster.

Breathwork

Breathwork is een mooie methode om met het aardse element van de steenbok te verbinden. Door te gronden kom je in verbinding met je emoties en gevoel. Verder staat het aarde element in verbinding met veiligheid. Thuiskomen. Voel jij je veilig in jezelf? Of zoek je vaak buiten jezelf naar veiligheid? Neem de ruimte om je volledig veilig te voelen in jezelf met alles dat je voelt. Vind jouw eigen focus en rustpunt. Dit is echt een kenmerk van de steenbok. Kalmte. Rust vinden in jezelf.

Komende maand heb ik nog plekjes vrij voor Privé breathwork, yin & soundhealings. In combinatie met Cacao. Een heerlijk moment van diepe selfcare voor jouzelf. Jouw thema staat centraal. Verbinding met de womb kan een mooi thema zijn. Jouw eigen ademritme. Of jezelf dieper verbinden met jouw intenties. De klankschalen werken diep door tot in iedere cel en filteren hiermee blokkades weg welke je gewoonlijk wellicht vanuit ‘controle’ probeert vast je houden. 

De sessies zijn er dus voor om meer in vertrouwen en overgave te kunnen gaan leven. ​

Yin Yoga

Yin Yoga is ook een mooie methode om diep te verbinden met dat wat je voelt in je lijf. Onbewust slaan we emoties op in het lichaam waardoor er stagnaties in de energie kunnen ontstaan. Met yin yoga werken we in een stretch toe naar een release en verdieping. Shifts in je lijf kunnen hierdoor plaatsvinden.

Grondende yin yoga practices om het bekkengebied ruimte te geven. Naast grondende oefeningen is het ook fijn om ruimte te geven aan de gehele achterzijde van het lichaam welke is verbonden met het waterelement. De maan heeft invloed op ons lichaam omdat we voor meer dan 70% uit water bestaan. Hierdoor kan het zijn dat je je tijdens de nieuwe maan en volle maan gevoeliger voelt. Tijdens de nieuwe maan vooral stil en rustig. De behoefte om naar binnen te keren. Tijdens de volle maan kan het zijn dat je je wakker en onrustig voelt. Dit is vooral de periode van celebration. Tijdens de nieuwe maan is het een mooi moment om te voelen wat je wilt manifesteren en vieren tijdens de volle maan. Je hoeft er niet hard over na te denken. Je mag in voelen zakken. Antwoorden komen dan vanzelf tot jou.

Op maandag 3 januari om 9.00 uur ben je welkom om aan te sluiten bij de New Moon Breath & Yin les om diep te gronden, te ademen en in rust aan te komen bij jezelf.

Kan je niet in de ochtend? Dan staat er ‘s avonds om 20.00 uur ook een New Moon Breath & Flow class op het lesrooster. Tijdens deze les laten we de energie meer stromen. Met een Grounding Pranic Flow class. Een krachtige verdiepende les. Na afloop trek ik nog een intentiekaart met inzichten.

Inschrijven kan via het online lesrooster.

Journaling

Neem de ruimte om te journalen. Schrijf over wat je voelt. Wat je wilt manifesteren in 2022. Je mag schrijven vanuit je hart. Alles is goed. Hou je niet klein. Maar geef juist ruimte aan die grootse dromen. It’s time to give it space.

Wil je het liefst in je eigen tijd en ruimte werken met de energie van de maan? Bestel dan mijn Moon Phase Yin Yoga E-book. Hierin staat voor iedere maanfase een yin yoga practice, journal oefeningen en informatie over iedere maancyclus. Wat het betekend en hoe jij hier meer mee kunt gaan werken. Dit e-book kan je in geheel 2022 inzetten tijdens iedere maanfase. Mooi om het nieuwe jaar mee van start te gaan of om te combineren met een van de lessen uit het lesrooster.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: