fbpx

Op basis van je wensen / klachten kun je bij Rolfing Alkmaar breed terecht:

 • Heb je behoefte aan ontspanning, kijk dan hier verder, ontspanningsmassage,
  ontspanningsmassage valt onder wellness en komt niet voor vergoeding in aanmerking door zorgverzekeraars;
 • Bij acute klachten of pijn volstaan mogelijk een enkele of een korte serie losse sessies Rolfing / Massagetherapie;
 • Bij langdurige spanningen, ongemak of pijn en de wens iets structureel te veranderen, transformeren –> de serie van 10 Rolfing sessies.
  – Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. –

Hartelijk welkom bij Rolfing Alkmaar – Ruimte en Stabiliteit. Heb je fysieke klachten of pijn, een wens voor een betere houding of meer lichaamsbewustzijn of zoek je persoonlijke transformatie? Ik help je graag met alle middelen die ik heb, Rolfing, Massage- en Bewegingstherapie en de verdere ervaring en kennis die mijn levenspad me heeft gebracht.

Kennismaking

Wil je direct een sessie boeken of eerst meer informatie? Er zijn diverse mogelijkheden, zoals:
– Een eerste contact via bellen, appen, mailen: 0648540677, john@rolfingalkmaar.nl of Rolfing Alkmaar Facebook pagina
– Een uitgebreide intake van circa 60 minuten waarin we je wens, klachten en medische geschiedenis bespreken. Als het weer het toelaat beginnen we buiten, wandelend.
– Een kennismakingssessie Rolfing om te ervaren wat deze vorm van lichaamswerk inhoudt.
– Direct een sessie Rolfing / Massagetherapie boeken. Intake is als 15 minuten extra bij te boeken zonder extra kosten.

Je kunt je intakegesprek, kennismakingssessie of eerste sessie hier boeken: https://www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken/.

Als we het allebei vertrouwen en voldoende perspectief zien starten we vervolgens met de serie van 10 Rolfing sessies of met losse Rolfing & Massagetherapie sessies.

Kosten

Een oriëntatiegesprek van 30 minuten is gratis. Dit kan telefonisch of op locatie in de studio.
Een kennismakingssessie Rolfing duurt 60 minuten. De kosten hiervoor zijn € 37,-, de helft van een normale therapie sessie van 60 minuten.

De serie van 10 Rolfing sessies

Problemen die er al lang zitten, er in geslopen zijn, zijn vaak complex. Dat vraagt om een individuele, holistische aanpak. Rolfing is ontwikkeld in een serie van tien sessies. Je kunt het zien als een grote sessie waarbij het hele lichaam aan bod komt, opgedeeld in 10 stukken. Elke sessie heeft eigen, specifieke thema’s in het organiseren van het bindweefsel en bouwt voort op sessies daarvoor. De kracht van Rolfing is dat geen sessie hetzelfde is. Jouw wensen en klachten vormen de rode draad om iedere sessie individueel in te vullen. De tijd tussen de sessies is in de regel een tot drie weken om de effecten optimaal tot zijn recht te laten komen. Twijfel je nog, probeer dan eerst een sessie uit. Je kunt sowieso te allen tijde stoppen.

De tijd die voor een sessie staat is 75 minuten. Het kan ietsje uitlopen. De sessies vinden plaats op een massagetafel. Rolfing werkt het beste op de blote huid. Je bent daarom bij voorkeur gekleed in ondergoed.

Meer informatie over de serie van tien: https://www.rolfing.nl/the-ten-series/.

Kosten

Bovengenoemde sessies van 75 minuten kosten € 87,- per sessie. We spreken iedere sessie individueel af. Ik stuur je na de sessie een betaalverzoek.
Deze therapeutische sessies komen in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Controleer dit zelf bij je eigen zorgverzekeraar.

Locaties

De sessies kunnen plaatsvinden:

 • In Zakenstation Alkmaar, Berenkoog 49, 1822 BN Alkmaar, in ruimte 204 van Mind Events Factory.
 • Slecht ter been? Ik kom aan huis in Alkmaar en omgeving. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Sessie boeken

Boek je sessie online, zie www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken.

Losse Rolfing / Massagetherapie sessies

Bij acute klachten of pijn of het overlopen van de denkbeeldige emmer kunnen een enkele of een korte serie losse Massagetherapie / Rolfing sessies helpen om de acute pijn en klachten te verlichten of weg te nemen en ook bij stress-gerelateerde klachten en burn-out. Hiervoor zet ik de kennis in die ik opdeed tijdens mijn Rolfing opleiding en de brede therapeutische basis die de vierjarige opleiding holistische massagetherapie aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam me gaf:

 • Structurele Integratie, fascia bodywork, diepe weefselmassage, voor mij de inspiratie om de Rolfing opleiding te gaan doen;
 • Bewegingseducatie en bewegingstechnieken, gebaseerd op het werk van Milton Trager, danseducatie en Fascia Stretch Therapie;
 • Therapeutische vorming, over persoonlijke ontwikkeling, psychosomatische achtergronden en karakterstijlen;
 • Medische Basiskennis conform Plato-eisen.

Marcel na een ingelaste Rolfing / Massagetherapie sessie

HET WAS (ALWEER) IN MIJN RUG GESCHOTEN. JOHN BEHANDELDE MET ZORG EN AANDACHT MIJN ONDERRUG EN OOK PLEKKEN IN MIJN RUG EN BENEN WAARVAN HIJ DACHT DAT ZE BIJDROEGEN AAN DE SPANNING EN PIJN. HET BEHANDELEN VAN MIJN SPIEREN EN BINDWEEFSEL VOELDE AF EN TOE PITTIG AAN, MAAR IK VOELDE METEEN HET VERSCHIL. MIJN STIJFHEID WAS GROTENDEELS VERDWENEN EN IK KON WEER BIJNA NORMAAL FUNCTIONEREN. EEN WEEK LATER EN HET WAS ALWEER BIJNA ALS VANOUDS.

De tijd die voor een losse Rolfing / Massagetherapie sessie staat is 75 minuten. Het kan ietsje uitlopen. De sessies vinden plaats op een massagetafel. Rolfing / Massagetherapie werkt het beste op de blote huid. Je bent daarom bij voorkeur gekleed in ondergoed.

Bij langdurige, chronische, structurele of meer complexe klachten raad ik de serie van 10 Rolfingsessies aan. Je kunt daar ook nog mee beginnen na een of enkele losse sessies.

Kosten

Bovengenoemde sessies van circa 75 minuten kosten € 87,- per sessie. We spreken iedere sessie individueel af. Ik stuur je na iedere sessie een betaalverzoek.
Deze therapeutische sessies komen in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Controleer dit zelf bij je eigen zorgverzekeraar. 

Locaties

De sessies kunnen plaatsvinden:

 • In Zakenstation Alkmaar, Berenkoog 49, 1822 BN Alkmaar, in ruimte 204 van Mind Events Factory.
 • Slecht ter been? Ik kom aan huis in Alkmaar en omgeving. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Sessie boeken

Boek je sessie online, zie www.rolfingalkmaar.nl/sessie-boeken.

Foto: Magdaléna Takáčová.

Migraine

Een behandeling speciaal gericht op migraine-klachten bestaat uit drie sessies.

Carola:

DE DRIE ROLFINGSESSIES DIE IK HEB GEHAD, WAREN SPECIFIEK GERICHT OP MIJN MIGRAINEKLACHTEN. JOHN NEEMT ECHT DE TIJD VOOR JE EN STRAALT VEEL RUST UIT, IK VOELDE ME SNEL OP MIJN GEMAK. DE RUIMTE IS RUIM EN LICHT, DAT VOND IK OOK ERG PRETTIG.
IK VIND ROLFING MOEILIJK IN WOORDEN TE VANGEN. HET IS SOMS EEN LICHTE AANRAKING, MEER EEN VASTHOUDEN, EN OP EEN ANDER MOMENT VOELT HET MEER ALS EEN INTENSE DRUK. DE INFORMATIE OVER HOE SPIEREN EN BINDWEEFSEL LOPEN, HIELPEN ME BETER TE BEGRIJPEN WAAR MIJN KLACHTEN VANDAAN KOMEN. ME BEWUST WORDEN WAAR IK SPANNING VASTHOUD, HEEFT ME GEHOLPEN OM HIER OOK NA DE SESSIES AANDACHT AAN TE BESTEDEN.
ROLFING IS GEEN ONTSPANNINGSMASSAGE, MAAR VOOR MIJ WEL EEN FIJNE ONDERSTEUNING IN BEWUSTWORDING VAN JE LICHAAM. OVER HET VERLOOP VAN DE MIGRAINEKLACHTEN KAN IK NOG NIET ZOVEEL ZEGGEN. TOT NU TOE GAAT HET BEST GOED. HEB WEL SOMS BEGINNENDE HOOFDPIJN, MAAR HET ZET DAN NIET DOOR…

What’s next?
– DIY en/of af en toe terugkomen voor een sessie
– Serie van 10 Rolfing sessies voor de aanpak van onderliggende lichamelijke spanningen en andere stressoren, waaronder ook stress

© Henrike Rietz-Leiber – Certified Rolfer™