fbpx

Wil jij terug naar je eigen natuur? Voelen in je lijf wat jouw eigen ritme is? En écht verbinden met de natuurlijke elementen? Kom dan voor een Retraite week naar Zuid Frankrijk. In de lot organiseren we van 4-9 oktober het Back to your inner nature retreat. Op deze pagina lees je meer over deze Retraite week en de omgeving.

Activiteiten retraite Zuid Frankrijk

 • Yin Yoga & Fascia Therapie Workshop
 • Yin & Flow Yoga lessen
 • Rolfing Fascia Therapie sessie
 • Wim Hof Breathwork sessies
 • Ice baden
 • Dippen in de rivier / zwembad
 • Cacao Ceremonie
 • Campfire
 • Ecstatic dance
 • Nachtvlinderen
 • (Vallende) Sterrenkijken bij het kampuur
 • Ontbijt & diner

Optioneel
– SUP op de rivier (afhankelijk van de stroming van de rivier)

Vrije tijd wordt gebruikt om de omgeving te leren kennen, je Rolfing Fascia Therapiesessie te krijgen, SUP, wandelingen in de natuur alleen of met de groep, lunch buiten de deur (Menu du Jour), ontspanning in de natuur.

Docenten tijdens het retraite

Yin Yoga & Fascia Therapie met Joyce

In de afgelopen jaren heb ik veel mensen begeleid naar diepe ontspanning met yin yoga en fascia therapie. Individuen, yogadocenten, ademwerkcoaches en verschillende andere lichaamswerkers. Sinds een jaar woon ik in Zuid-Frankrijk en nodig ik graag mensen uit om hun innerlijke natuur in de natuur te ontmoeten!

Als Yin Yoga Docent in de basis vind ik het heerlijk om mensen te begeleiden naar hun yin energie. De energie waar ze zich in Stilte bevinden. De combinatie van Yin Yoga en Fascia therapie met massageballen is magisch. Mensen kunnen in houdingen dieper in zichzelf zakken. Chronische pijn en emotionele blokkades worden losgelaten en Stilte leidt hen naar zichzelf. In de sessies worden de nervus vagus en de psoas gestimuleerd.

Mensen leren over de Chinese geneeskunde, de meridianen en de fasciastructuur is een van mijn diepste passies. Het brengt wetenschap samen met Chinese geneeskunde. Tijdens mijn workshop gaan we in op de structuur van je lichaam, hoe je je fascia, spieren en gewrichten kunt ontspannen met yin houdingen in combinatie met fascia ballen en hoe je bij de retraite aankomt. Dit is belangrijk om te zien wat uw focus is voor de Rolfing Fascia Therapiesessie met John.

Rolfing Fascia Therapie sessie met John

Je Rolfing Fascia Therapiesessie wordt afgestemd op de thema’s en intenties van je innerlijke natuurretraite. Als een van de drie leraren die je deze week/retraite tot je beschikking hebt, zal ik me concentreren op de fysieke mogelijkheden van je lichaam in de context van de retraite, en ook dienen als een doorgang naar perceptie, coördinatie en betekenis. Je kunt elk probleem op tafel leggen. Enkele voorbeelden ter inspiratie om uw wensen te formuleren kunnen zijn:

 • Ademwerk intensief, het vrijmaken van de adem, het vrijmaken van de fasciale restricties in middenrif, thorax, schoudergordel, heupgordel en alles wat daarmee verband houdt en relevant is voor je ademhaling.
 • Duik diep in de psoas en bevrijd de psoas en de gerelateerde structuren in de kern / het centrum van je lichaam. Is jouw kern, jouw centrum van waaruit je de wereld betreedt, jouw thema, dan is deze deep dive wellicht iets voor jou.
 • Nervus vagus uitgebreid, een sessie gewijd aan stimulatie van de nervus vagus om emotionele regulatie en ontspanning te verbeteren.

Wim Hof ​​Ademsessies en IJsbaden met Jeroen Rodenburg

Jeroen Rodenburg geeft de Wim Hof ​​Breathwork Sessies en begeleidt de Ice Baths tijdens de retraite. Jeroen is gediplomeerd WHM Method Instructor en heeft persoonlijk ondervonden hoe zijn immuunsysteem en lichaam positief veranderden door middel van koude training. Wil jij erbij zijn en ervaren wat koudetraining doet voor je immuunsysteem en mentale gezondheid? Lees dan verder…

Jeroen heeft zelf de ziekte van Lyme. En heeft daardoor veel vage klachten ervaren zoals problemen met zijn rug en knieën, migraineaanvallen, slapeloosheid en chronische vermoeidheid. Deze leken vooral te komen door de drukke periode in het leven van Jeroen en zijn gezin. Ook de geboorte van hun drie kinderen (kort na elkaar geboren) en de onregelmatige werktijden bij de politie werden gezien als de oorzaak van enkele van zijn klachten.

De zoektocht begon in 2004 toen hij werd gebeten door een teek tijdens een trainingsweek voor de ME op de Veluwe. Jeroen is zich toen gaan verdiepen in de Wim Hof ​​Methode. Tijdens de Poland Retreat op 5 december 2016 kwam er een wissel bovenop de 1609 meter hoge berg Śnieżka in Polen.

Sindsdien is hij zich blijven specialiseren en geeft hij workshops aan iedereen die hier meer over wil leren. Hij is erg gepassioneerd over deze methode en kan iedereen in het ijsbad begeleiden. Maar nog belangrijker, tijdens de ademsessies.

Locatie

Het retraite in Zuid Frankrijk vind plaats op een natuurcamping in Montcabrier. Een plaatsje dichtbij de rivier de Lot en in het departement de lot. Een natuurrijke omgeving. Waar je echt thuis kunt komen in jezelf. In je eigen natuur.

Hoe naar de retraite locatie in Frankrijk toe reizen

Je kunt naar de locatie toe reizen met de auto. Of met het vliegtuig naar Bergerac. Hier kan je zelf een auto huren of bij ons een transfer vragen. Een transfer voor heen en terug kost €150,-

Opties voor het boeken van het retreat

 • Verblijf in een gedeelde safari tent met je eigen cabine: €945,- (16 spots)
 • Prijs voor uw verblijf in een privé Bell-tent vereist een toeslag van €150,- = €1095,- (2 spots)
 • Prijs verblijf eigen tent €100,- korting = €845,-

Er is de mogelijkheid om een aantal nachten eerder te komen. Voor een belltent zijn de kosten €50,00 per nacht. Voor de safari tent zijn de kosten €70,00 per nacht.

Reserveer je retraite in frankrijk door onderstaand formulier in te vullen

We sturen een factuur nadat we je boeking hebben ontvangen. Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW.

Als je eenmaal hebt gereserveerd en betaald, is het niet meer mogelijk om te annuleren. Wij raden u daarom aan een reisverzekering af te sluiten. Bij het reserveren van een plek ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van camping Déjà Vu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...