Over Joyce

Yin Yoga heeft mij geholpen na een auto ongeluk. Ik bleef zitten met nekklachten, een evenwichtsorgaan die uit balans was en daarbij kreeg ik ook nog angstklachten. Want wat als dat niet over ging? Wat kon ik dan nog? Er waren mensen die voor altijd last hadden van een whiplash. Daar had ik zoveel angst voor. Ik ben 24 jaar en wilde niet leven met pijn. Daar ging ik me dan ook behoorlijk tegen verzetten. Ik ben destijds geholpen door een haptonoom, omdat fysiotherapeuten bij een whiplash niet kunnen en mogen behandelen. Ontspanning staat voorop. Haptonomie helpt je weer in contact te komen met je lichaam. Er volgen gesprekken en vandaaruit ook ontspanningsoefeningen. En dat was de ingang naar mijn herstel door middel van Yin Yoga.

Mijn haptonoom heeft mij aangeraden om deel te nemen aan de yin yoga sessies in de praktijk. Door deze sessies vond ik meer rust in mijn lijf en kon ik met vertrouwen werken aan herstel. Het rustige en zachte proces van yin yoga gaf mij vertrouwen dat een whiplash ook volledig kan herstellen. Na een terugkomdag heb ik besloten om zelf de yin yoga opleiding te gaan doen. Ik ben naar Ibiza gegaan om even helemaal de diepte in te gaan. Daar kwam ik uit op het onderwerp ‘veiligheid’.

Als je een ongeluk krijgt en plots een klap naar voren maakt, klapt je ziel als het ware uit je lijf. Het gevoel van veiligheid is weg. Als ik stil op de grond lag, had ik het gevoel heen en weer te gaan en dat maakte me enorm duizelig, angstig en onzeker. Je lijf heeft tijd nodig om te herstellen.

Tijdens de teacher training van Kata van Doesselaar en Erno van Doesselaar heb ik Soulbreathing geleerd. Dat is de basis. Altijd terug kunnen komen op je ademhaling en contact maken met je zielsgevoel. Deze ademhaling pas ik nu ook toe in de yin yoga sessies en in meditaties. Het helpt je te gronden en te ademen met je ziel. Zo ben ik weer in balans gekomen.

Met deze kennis wil ik nu mensen helpen die een onrustig en onveilig gevoel van binnen hebben. Hoe vind je rust in je gedachtes? Hoe kan je weer op je eigen lichaam vertrouwen? En hoe ga je om met stress situaties en onzekere momenten.

 

Training

  • Yin Yoga Teacher Training bij Rise & Shine Yoga