Over Joyce

Van jongs af aan houdt ik me al bezig met persoonlijke ontwikkeling, holistische geneeskunde en de ontwikkeling daarvan. Bij mijn oma kwam altijd een meneer die potjes op de mensen hun rug zette met vuur erin. Ook wel cupping genoemd. Ik keek altijd vol bewondering op tegen deze man en altijd als ik ergens ‘last’ van had, wist hij me binnen een half uur van deze kwaal af te helpen. Helaas leeft deze meneer niet meer, want van hem had ik nog wel meer willen leren.

Mijn moeder gaf me de kracht van het nu mee. Wat een goede keuze is geweest. Want in deze wereld waarin alles steeds sneller gaat, lijken we het NU wel steeds meer te vergeten. We zijn bezig met toekomstplannen of vertellen hoe leuk het in het verleden was. Maar op die manier vergeten we te genieten van het heden.

Op mijn 21 ben ik yoga gaan implementeren in mijn leven. Ik werd zelfstandig ondernemer en kon zelf de balans kiezen die ik wilde tussen rust en inspanning. Deze keuze hebben we altijd, maar we zien het niet meer als een keuze. Dit komt door de prestatiedrang die heerst in de maatschappij. Onbewust doen we daar aan mee. En het wordt steeds moeilijker om jezelf daar authentiek naast te zetten.

Op mijn 24e ben ik weer in loondienst gegaan. Ik wilde meer leren over de financiele branche. Dit om later als ondernemer succesvoller te worden en meer te begrijpen van een financiele fundering. Helaas kreeg ik na 2 maanden een auto ongeluk waardoor ik verplicht was om goed voor mezelf te zorgen in plaats te kiezen voor groei in kennis en een mooie cariere waar ik eerder voor gekozen had.

Hier had ik het heel moeilijk mee. Ik had bewust gekozen voor een baan in loondienst om meer te leren. Ik zat in een stijgende lijn in een mooi bedrijf. Maar lichamelijk en mentaal kon ik dit niet bijbenen. Het contrast tussen de rust die ik moest nemen en de drang om toch mijn passie voort te zetten was nog te groot om te accepteren. Je kunt hier ook wel PANIEK lezen. Want ja wat moet je dan. Geloof me het is niet het einde van de wereld. Maar als je op zo’n moment niet zelf de keuze maakt om een andere weg in te slaan, dan krijg je eerst te maken met een overgangsfase die te vergelijken is met rouw.

Door middel van Haptonomie ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Yin Yoga. Yin Yoga is een manier waarop je de stretch in je lichaam opzoekt. Je blijft langer in een bepaalde houding zitten en het is meer ontspannen dan een actieve vorm van Yoga.

Yin wordt in verband gebracht met de donkere maan (die afgekeerd is van de zon) en staat zonder oordeel voor de vrouwelijke natuur. De wereld is zo hard geworden. Prestatie, vrouwen aan de top en ga zo maar door. Ik wilde daar ook staan. En als je in mijn omgeving gaat vragen hoe ze mij zouden omschrijven, zul je ook te horen krijgen dat ik sterk de neiging heb om zakelijk vanuit de yang kracht te handelen.

Uiteindelijk heb ik besloten om de Yin Yoga Teacher training te volgen van Kata van Doesselaar. Dit om meer verdieping te brengen in mijn Yin kracht en de wereld te laten zien dat de yin kracht echt niet zo bescheiden is als dat we denken.