fbpx

De nieuwe maan staat op 4 november in Schorpioen. Een waterteken. Watertekens zijn emotioneel gevoelige mensen. Het waterelement is ook het element van de winter. Waarin we langzaamaan steeds meer kunnen cocoonen. De perfecte timing om in jezelf te voelen waar je je op wilt focussen deze laatste 2 maanden van het jaar.

Is het meer aandacht voor jezelf? Zelfzorg en rust? Dan is de New Moon Breath & Yin les wellicht een geschikte start voor jou. Je kunt deze les online volgen vanuit je huis of meedoen in de studio in Alkmaar.

Schaduwfase

De nieuwe maan bevindt zich altijd in de schaduwfase. De maan is dus niet zichtbaar. Ga terug naar binnen en voel waar je focus naartoe kan gaan. Wat wil je loslaten? Waar wil jij ruimte voor maken in de komende maancyclus?

Er zijn verschillende methoden om de weg naar binnen te vinden. Zoals:

  • Meditatie
  • Yoga
  • Ademwerk
  • Journalen

Ik hou van al het bovenstaande om mezelf te voeden. Ze brengen me echt terug bij mezelf. Mediteren, yoga en ademwerk helpen me om te voelen wat ik nodig heb. Waar ik ruimte voor wil maken en hoe ik dit kan doen. Zodat wat ik wil manifesteren naar mij toe komt als ik hiervoor open sta.

Journaling helpt om te verduidelijken wat mijn verlangens werkelijk zijn. Met de hand schrijven vanuit je hart geeft ruimte aan je hoofd en hart. Je echte verlangens op papier. Neem jij hier wel eens de ruimte voor?

De betekenis van het sterrenbeeld Schorpioen

Het sterrenbeeld Schorpioen staat voor transformatie. Kijk eens naar jezelf. Wat zou je willen veranderen in je leven? Kijk vooral naar wat je nodig hebt en niet naar de wereld buiten je. Dit doe je heel gemakkelijk door even je ogen te sluiten. Adem langzaam in en uit. Voel hoe je wegzakt in je lichaam. Welke signalen zendt je lichaam uit? Waar kun je in transformeren?

Schorpioenen zijn doelgericht, mysterieus, vastberaden en vooral intuïtief. Durf te vertrouwen op je intuïtie. Jouw gevoel. Al denkt de hele wereld daar anders over. Je gevoel en intuïtie is zo belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Een moederlijk vrouwelijk gevoel.

Schorpioenen zijn onafhankelijk en in staat om in hun eigen kracht te staan. Wanneer je geen energie meer hebt. Weet dan dat je deze energie weer kunt aanwakkeren met je eigen ademstroom. Door diep naar binnen te gaan. Om te voelen en opnieuw verbinding te maken met je intuïtie.

Intenties en rituelen instellen

Nieuwe maan is een goed moment om nieuwe intenties voor jezelf te stellen. De nieuwe maan in Schorpioen vraagt ​​om inzicht in de transformatie die je wilt doormaken. Tijdens de nieuwe maan kun je verschillende oefeningen doen zoals hierboven vermeld. Dit helpt om dichter bij je eigen gevoel te komen en echt te kiezen vanuit je intuïtie. Zonder invloed van buitenaf.

Je innerlijke wereld. Jouw lichaam. Ze spreken de taal van uw verlangen. Waar verlang je nu naar? Maak hier ruimte voor.

De Breath & Yin les op donderdag 4 november staat in het teken van naar binnen keren, intenties stellen, voelen en verbinden met je intuïtie.

Een les waarin je kunt aarden en voelen in ZIJN. Jij als Geheel.

Waterelement / Watertekens zijn verbonden met de vrouwelijke energie. stromen. Verbinding en ripple effect. Het is de tijd om meer doorgang te geven aan de zachte kracht van vrouwen. Vloeiende bewegingen. ademen. Deep stretching en stilte.

Praktijken gericht op het waterelement (vooral de achterkant van het lichaam). Onderrug, hamstrings, kuiten, liezen, heupen en je intuïtie (derde oog) krijgen een plek in deze les. Juist om ruimte te geven aan flow en transformatie.

Daarna kies ik een intentie kaart die ons ondersteunt tijdens de komende maancyclus.

In je eigen tijd kan je ook lekker het Moon Phase Yin Yoga E-book gebruiken tijdens de gehele maancyclus. Deze ondersteund in jouw proces. Het e-book staat vol met yin yoga practices voor elke maanfase, journal opdrachten voor meer verdieping en informatie over yin yoga, meridianen en meer.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: