fbpx

Maaike van de Graaf

Voordat ik mezelf uitgebreid voorstel, wil ik het volgende zeggen: het maakt me dankbaar en trots dat ik maandelijks blogs mag schrijven voor Mind Events Factory. Lezers inspireren over body, mind en spirituality laat mijn hart iedere keer weer een sprongetje maken en ik hoop dat dat voor jou ook geldt als je mijn blogs leest. 

Goed, nu over mezelf. Mijn naam is Maaike, freelance content strateeg en tekstschrijver. Mijn werk doe ik het liefste vanuit diverse plekken op de wereld: van Amsterdam tot Bali tot Kaapstad. Zolang je mij en mijn laptop neerzet op een bruisende en energieke plek heb je me tevreden. 

Dat ik van over de hele wereld mijn werk kan uitvoeren en een intens gevoel van vrijheid ervaar, is niet altijd zo geweest. Jarenlang spendeerde ik mijn dagen op een kantoor in de bossen van ‘t Gooi. Ik werkte me een slag in de rondte en had succes. Klinkt goed, zullen velen denken, maar zo voelde dat voor mij niet. Destijds besefte ik me namelijk dat ik vooral op de automatische piloot mijn dagen doorkwam en vooral niet het leven leidde waar ik zo van droomde. 

De knop moest om, dus. En dat gebeurde. Ik besloot mijn fulltime baan op te zeggen en te starten als freelance content strateeg en tekstschrijver zodat ik op iedere plek in de wereld zou kunnen wonen. Dat doe ik nu al bijna twee jaar, de ene maand vanuit Bali de andere maand vanuit Amsterdam. En dat leven? Dat geeft me voldoening en vrijheid als nooit tevoren en ik hoop dan ook uit de grond van m’n hart dat – wie je ook bent of wat je ook doet – jij ook het leven leidt waar je altijd al van droomde. Want als er een ding is wat ik je tegen je zou willen zeggen is dat ik het je gun om je hart te volgen en te doen waar je gelukkig van wordt. 

Mocht je nieuwsgierig zijn wat ik dan precies doe als content strateeg en tekstschrijver, komt-ie: ik help servicegerichte ondernemers het glazen plafond te doorbreken door strategische content die verbindt. Ik voorzie hen van een complete bibliotheek aan tekst dat hun doelgroep raakt, inspireert en aanzet tot actie. Nog steeds nieuwsgierig? Hier vind je mijn website en op deze plek volg je mijn leven, of naja: een klein gedeelte dan.