Tijdens deze zomer lijkt het me ontzettend fijn om wat meer te delen over de werking van de chakra’s in lichaam en geest zodat jij deze zomer ook lekker in balans kunt blijven. Zelf breng ik de chakra’s weer in balans met Yin Chakra Flow Yoga. Dit komt terug in de Vinyasa en Yin Yoga lessen. De sequences zorgen ervoor dat je lichaam sterker wordt, maar tegelijkertijd werk je aan diepe ontspanning en balans in lichaam en geest. 

First of all… de 7 chakra’s explained! 🌈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️ 1st Chakra – Root Chakra / Muladhara (in sanskriet)
Bevindt zich in de basis in jouzelf. Mula betekend werkelijk bronslot. In verschillende yogavormen zetten we dit in om prana (energie) vast te houden. De Root chakra staat voor overleven en hoort bij het aarde element.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🧡 2nd Chakra – Sacral Chakra / Swadhistana (in sanskriet)
Bevindt zich bij de onderbuikorganen en is verbonden aan emoties en sexualiteit. Het wordt ook wel het sex chakra genoemd. Het element water is hieraan verbonden. Dit is een interessante chakra. Want het gaat over stilte, maar ook over flow.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💛3th Chakra – Solar Plexus / Manipura (in sanskriet
Bevindt zich in de solar plexus en staat voor het creëren van innerlijke kracht en power. In de chakra flow die ik geef richt ik me op focus in je practice. Het element dat zich hieraan verbindt is ‘fire’.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💚4th Chakra – Heart Chakra / Anahata (in sanskriet)
De Anahata chakra bevindt zich in het hartgebied en verbind zich met liefde. Liefde voor jezelf, voor de mensen om je heen. Voor de aarde. Het element wat hierbij past is ‘air’.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💙 5th Chakra – Throat Chakra / Vishuddha (in sanskriet)
Het keel chakra gaat over communicatie. Jouw waarheid spreken en je creativiteit durven uiten. Het element wat hierbij hoort is ‘sound’.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💜 6th Chakra – Third Eye Chakra / Ajna (in sanskriet)
Het derde oog bevindt zich tussen je wenkbrauwen. Hier verbinden wij onszelf met onze intuïtie en verbeelding. Vertrouwen in het oneindige en stilte. Het element wat hierbij hoort is ‘light’.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🤍 7th Chakra – Crown Chakra / Sahasrara (in sanskriet)
Het kruin chakra bevindt zich aan de top van jou. Je kruintje. Deze staat in verbinding met kennis, begrip en bewustzijn. Het element wat hierbij hoort is ‘thought’.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil je meer leren over de chakra’s? Kom dan naar de Chakra Flow Day Retreat op 12 september in Alkmaar. Inschrijven kan via deze pagina.