fbpx

Mijn naam Janneke Koch en ik beoefen alweer heel wat jaren zenmeditatie. Sinds ik dagelijks mediteer, ben ik veel positiever in het leven komen te staan, heb ik duidelijker voor ogen wat ik wil en heb ik ook het lef om dat te doen, slaap ik beter en ben ik rustiger. Mijn geluksbeleving krijgt er een boost van. Dit wil ik ontzettend graag ook op anderen overbrengen en daarom heb ik me laten opleiden tot zenleraar.

Ik zoek in mijn leven en werk steeds naar de sociale verbinding en gezamenlijke creativiteit. Meditatiebeoefening is daarbij enorm behulpzaam omdat vergroting van je persoonlijke inzicht, rust en balans je creativiteit laat stromen – en zo ook bijdraagt aan ons geluk. Ik haal inspiratie uit de filosofische achtergrond van het zenboeddhisme, maar vooral de praktische aanpak van zen en de toepasbaarheid in het dagelijkse leven spreekt mij aan.

Na een aantal jaar meditatiecursussen te hebben verzorgd in de vestiging van Zen.nl in Haarlem ben ik in 2021 gestart met een nieuwe vestiging van Zen.nl in Alkmaar (zen.nl/alkmaar). Deze is gehuisvest in de Mindeventsfactory en ik verzorg daar introductiecursussen, gevorderdencursussen en ook houden we regelmatig extra activiteiten, bijvoorbeeld elke maand een stille zondagochtend om samen te mediteren. Op de website (zen.nl/alkmaar) kun je meer informatie vinden over de cursussen en activiteiten en je kunt mij ook gerust mailen als je vragen hebt: alkmaar@zen.nl. Je bent van harte welkom om een keer een gratis proefles mee te komen doen!

Zen.nl is een stichting die onder meer meditatie cursussen/trainingen aanbiedt op inspirerende, uitdagende en verfrissende manier. Meditatie, zo blijkt steeds weer uit wetenschappelijk onderzoek, is voor veel mensen een uitstekende methode om te leren in het nu en in balans te zijn, om met stress om te gaan en dieper te ontspannen. Daarbij draagt meditatie bij aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Bovenal worden mensen er gewoonweg gelukkiger van. Zen.nl heeft momenteel 40 vestigingen door heel Nederland.