fbpx

Hoe littekens zorgen voor blijvende pijnklachten

Veel klachten in het menselijk lichaam ontstaat door emotionele ballast. Maar ook door trauma, blessures en operaties. Vooral als er in het lichaam gesneden is en er verdikkingen zijn ontstaan in het bindweefsel door littekenweefsel. Lees ongezonde fascia / bindweefsel. In dit artikel vertel ik je hier iets meer over. Veel mensen zijn namelijk geholpen door specifieke fascia therapy toe te passen op litteken weefsel.

Meridiaan bananen en fascia lijnen

Vanuit de chinese geneeskunde kijken we naar ons lichaam vanuit de meridiaanbanen / fascia lijnen. Waarin de meridiaanbanen vanuit de alternatieve geneeskunde bekeken wordt. Zijn de fascia lijnen wetenschappelijk vastgelegd. Het lichaam is dus voorzien van banen in het lichaam die de energie doorstromening, chi, supporten.

Wanneer deze doorgesneden of doorgeprikt worden, dan ontstaat er een gat in het lichaam welke gedicht moet worden. Bij een navelpiercing bijvoorbeeld wordt een van de belangrijkste meridianen geblokkeerd. De bron van de geboorte. Het litteken weefsel dat hier ontstaat kan ook naar binnen slaan. Met allerlei gevolgen van dien. Je kunt verklevingen krijgen rondom de darmen waardoor de darmen minder bewegingsruimte hebben. Dit drukt dan weer tegen de baarmoeder aan wat kan zorgen voor vage menstruatieklachten en vruchtbaarheidsklachten.

Een tijdje geleden deelde ik over het loslaten van mijn navelpiercing. Hierin vertelde ik al het een en ander over het bindweefsel wat doorgeprikt wordt. Meridiaan banen die geblokkeerd worden en andere vage klachten die je kunt ervaren.

Naar aanleiding van deze post kreeg ik allerlei vragen over littekens na blinde darm ontsteking, keizersnede, knie operaties etc. Hoe dit dan zit. Laat ik hier nu in 2019 een mooie training voor ontwikkeld hebben welke al door een hele mooie grote groep mensen is gevolgd en nog steeds gevolgd wordt. Online. Maar je kunt ook live privé sessies bij mij volgen in de studio om specifiek op jouw klachten te werken.

Ook bij een blinde darm operatie en alle andere operaties die je je kunt bedenken waarin het bindweefsel doorgesneden wordt en de meridianen ontstaan er verdikkingen. Zo ook bij een keizersnede worden de meridianen en het bindweefsel doorgesneden. Hiervoor wordt vaak ook acupunctuur ingezet om de energiebanen weer te herstellen. Maar ook bij knie operaties, gebroken been kunnen we met fascia therapy de fascia en het bindweefsel weer soepeler krijgen door middel van specifieke technieken.

Wanneer er bindweefsel doorgesneden wordt, dan ontstaat er litteken weefsel of verdikking. In de fascia spreken we dan van een ongezonde fascia en dit beïnvloedt je gehele gestel. Je lichaam gaat zich aanpassen naar waar verdikkingen ontstaan. Dit zorgt ervoor dat je anders gaat lopen bijvoorbeeld, onbewuste aanpassingen doet en wellicht wel lichamelijke klachten zoals rugpijn en nekpijn gaat ervaren.

Hieronder zie je de meridianen welke invloed hebben op de organen, emoties en fysieke klachten.

Soorten Fascia / bindweefsel

Om het even simpel uit te leggen heb je gezonde fascia en ongezonde fascia.

Gezonde fascia is goed gehydrateerd, beweeglijk en zorgt niet voor verandering in houding en compensatie in het lichaam.

Ongezonde fascia is verdikt. Door bijvoorbeeld een operatie, botbreuk, piercing. Verdikkingen zijn stug en zorgen voor compensatie en verandering in het lichaam. Hierdoor kan je allerlei klachten krijgen. Mentaal én fysiek.

Hieronder zie je de verschillende fascia lijnen. Deze komen overeen met de meridianen. De kennis hiervan gaat inhoudelijk diep. Hier gaan we tijdens de 6-weekse training dieper op in.

Hoe het Fascia stimuleren?

Het goede nieuws. Je kunt de fascia positief beïnvloeden door fascia therapy en massage. Veel kan je ook zelf doen. Yes! Ook nadat je geopereerd bent geweest, blessures hebt gehad en andere vage klachten kan je weer soepeler worden en pijnklachten oplossen.

Stuur me gerust een mailtje naar info@mindeventsfactory.com indien je vragen hebt over jouw klachten.

In de afgelopen 2 jaar heb ik zo’n 200 therapeuten, yoga teachers maar ook individuen met ongezonde fascia, blessures en littekens begeleid naar herstel en kennis om deze technieken zelf toe te passen. In live trainingen en het afgelopen jaar ontwikkelde ik de online yin & fascia therapy cursus.

Zo kan men het blijven onderhouden. Dat laatste is key om onderhoud aan je lichaam te blijven geven.

Ik was blown away. Maar helemaal ook door de reacties die volgde uit de training. Mentaal gebeurt er super veel wanneer we werken op het bindweefsel/ fascia. We slaan hier zoveel trauma onbewust in op. Door fysiek trauma. Maar ook emotioneel.

Je bent ook altijd welkom voor een Privé Yin & Fascia Release sessie in de studio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: