fbpx

Claudia Sanna

Praktijk voor begeleiding bij levensthema’s Implicare – Systemisch werk & familieopstellingen.

Hoi! Ik ben Claudia Sanna, eigenaar van Praktijk Implicare – Gedreven door leven.

In november 2019 heb ik Implicare opgericht; een praktijk die zich richt op het begeleiden van volwassenen bij (terugkerende) levensthema’s, waarbinnen ik vanuit mijn eigen grote hoeveelheid aan ervaring, creativiteit, kennis en kunde mijn volwassen medemens tijdelijk bij sta. Dit doe ik vanuit systemisch werk en met behulp van opstellingen. Implicare betekent in het Italiaans ‘iets betekenen’. Wat beteken jij voor jezelf? 

Al jong maakte ik de keuze om van het samenwerken met mensen mijn beroep te maken. En zolang ik me kan herinneren ben ik bezig met het leren kennen van mijzelf en mijn eigen ontwikkeling. Ik heb jarenlange ervaring als professional in de jeugdzorg waar ik met ouders, jong volwassenen en kinderen heb samengewerkt. Hier is mijn liefde voor het systemisch werk geboren en in mijn hart gaan zitten. Later ben ik mij gaan scholen in het trainen van mindfulness en compassie en heb ik mij doorontwikkeld in het systemisch werk als opsteller.

Mijn verhaal is dat het in het leven draait om jezelf leren kennen en om ten volste te leven vanuit wie jij echt bent. Én dat dit gebeurt met vallen en opstaan. Want waar schaduw is, is licht. Hierin gaat het naar mijn idee niet zozeer om het doel; de weg ernaar toe is vele malen belangrijker.

Levensthema’s zoals het hebben van bestaansrecht, durven vertrouwen, acceptatie van dat wat is, je eigen ruimte en plek innemen, ervaren van levensenergie/-vreugde en liefdevol uitreiken zijn mij vanuit eigen ervaring en doordat ik met veel verschillende mensen heb (samen) gewerkt erg bekend.

Het begeleiden waar een ander op dat moment in het leven staat, is wat mijn hart sneller doet slaan. Samen onderzoeken we wat er zich (onbewust) afspeelt, zodat jij jezelf weer leert kennen en betekenis gaat geven aan wie jij bent. Ik geloof in de eigen kracht en het zelf herstellend vermogen van de mens waarbij ik ervan uitga dat de sleutel tot verandering altijd in jezelf ligt.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.implicare.nl
Je kunt mij bereiken op 06 418 331 90 of via de mail claudia@implicare.nl

Ik ben heel blij dat ik Joyce ben tegengekomen en zie uit naar een fijne samenwerking met elkaar. De sessies vinden plaats in de mooie praktijkruimte bij Mind Events Factory.
Wees welkom. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten! 

Hartegroet,

Claudia