fbpx

Wil je dit jaar jouw mooiste yoga reis gaan maken om volledig tot jezelf te komen? Contact maken met jezelf en de natuur is hiervoor een mooie methode. Het hoeft geen teacher training te zijn om de verdieping op te zoeken. Het is al een cadeau op zich als je jezelf yoga cadeau geeft. Ik heb voor jou de vijf mooiste yoga reizen van 2019 op een rij gezet.

1. Paradis Plage Resort in Marokko


Het Paradis Plage Resort strekt zich uit over 3 hectare direct aan een 5 km lang zandstrand. Marokko’s eerste surf yoga & spa resort, ongeveer 27 km ten noorden van Agadir (shuttle transfer twee keer per dag, vooraf gereserveerd een dag van tevoren), in een schilderachtige omgeving. De locatie bevindt zich direct aan de Atlantische Oceaan en biedt ideale omstandigheden voor actie- en wellnessliefhebbers. De Fischerdorf Taghazout, ook wel een surfspot genoemd, ligt op ongeveer 7,5 km afstand. Het hotel biedt verschillende programma’s aan. Combineer yoga en surfen. Ga een weekend relaxen in de spa en meer. Relaxen in een magisch land als Marokko is een cadeautje op zich toch? Klik hier voor mogelijke reisopties.

2. Wareerak Hot Spring Retreat in Krabi – Thailand

Een uniek retreat in Thailand. De hot geothermal springs van Krabi zijn een populaire vakantiebestemming voor reizigers van over de hele wereld. Het water werd getest door het Duitse instituut Romeis Bad Kissingen en voldoet aan de normen van de Duitse Spas Association. Extra ontspanning op het grote tropische landgoed is te vinden in een van de vele behandelingen, zoals een Thaise massage.

De hete geothermale bronnen van Krabi zijn een populaire vakantiebestemming voor reizigers van over de hele wereld. Het water werd getest door het Duitse instituut Romeis Bad Kissingen en voldoet aan de normen van de Duitse Spas Association. Extra ontspanning op het grote tropische landgoed is te vinden in een van de vele behandelingen, zoals een Thaise massage.

Yoga
Iedere dag is er een yogasessie van 30 minuten waar je aan deel kunt nemen.

Wellness & Spa
Het holistische wellnessconcept van de Wareerak Hot Spring Spa omvat benaderingen van hydrotherapie, natuurtherapie, voedingstherapie, fyto-therapie en geluidstherapie. 3 verschillende temperatuurgecontroleerde warmwaterbaden (ongeveer 43 graden aan de bron) zijn ideaal voor vermoeidheid, spierspanning en een goede huid. Hot stone, Thai, rug, voet, schoudermassages, etc., lichamelijke peelings, kruidenbaden, aromatherapie, Thaise yoga, meditaties, kruidengeneeskunde.

3. Mercure Goa Devaaya Retreat in India



Het Mercure Goa Devaaya Retreat ligt op het eiland Divar, het droomeiland aan de rivier de Mandovi, weg van het massatoerisme en in het midden van een 20.000 m² grote botanische tuin. Opgericht door de Alcon Victor Group, die ook eigenaar is van het nabijgelegen Victor Hospital (ongeveer 42 km), is dit een echte schuilplaats voor Ayurveda en yogagasten die hun batterijen willen opladen met natuurlijke geneesmethoden en zich willen ontdoen van individuele aandoeningen. Het vasteland is bereikbaar met de veerboot (ongeveer 10 min. Rijden). De beroemde stranden van Goa zijn met de auto in ongeveer 30 minuten te bereiken, Panaji, de mediterrane hoofdstad Goas, op ongeveer 20 km afstand.

Je kunt bij het Mercure Goa Devaaya Retreat center kiezen voor een 7-daagse Yoga Therapy Retreat. De focus ligt hier op yogaoefeningen, de zogenaamde asana’s. Dit retreat traint je op kracht, flexibiliteit en balans.

  • ayurvedisch of vegetarisch volpension, ‘s middags vers fruit
  • 1x overleg met de yogaspecialist
  • 4 uur per dag yoga, cyclische meditatie en pranayama onder leiding van Vivekananda Health Global
  • transfer van / naar Goa Airport
    Ook inbegrepen voor gasten van SpaDreams
  • Dagelijkse ochtend Ayurvedische reiniging van ogen en neus (Kriyas)
  • Gebruik van zwembad, sauna, stoombad, jacuzzi, fitnessruimte en badjas, Wi-Fi
  • Deelname aan activiteiten zoals: ayurvedische kookdemonstraties, lezingen over Ayurveda, rondleidingen door het dorp zoals aangeboden, fietsverhuur
  • Aanbevolen voor de volgende omstandigheden
    Rugpijn, hoge bloeddruk, stress / uitputting

4. Hotel Luna y Sol Ayurvedisch Hotel in Almayate Alto – Spanje

Dit Holistisch centrum met authentieke ayurvedische behandelingen voor een betere gezondheid en welzijn, te midden van mango- en avocado-aanplantingen, ligt op slechts 30 km van Málaga. Ik kan dit hotel vanuit mijn eigen ervaringen aanbevelen. In 2017 heb ik hier zelf een week tot rust mogen komen. Naast de yoga die iedere dag verzorgd wordt, krijg je iedere dag vegetarische maaltijden, kun je meedoen aan verschillende creatieve activiteiten en holistische behandelingen. Ayurvedische massages en klankschalen massages zijn specialiteit. De klankschalen massage is een echte aanrader om te doen. Ons lichaam bestaat namelijk voor 90 procent uit water. De klanken van de klankschalen trillen dwars door je lichaam heen waardoor blokkades gemakkelijk opgeheven kunnen worden. In het begin voelt dit misschien gek en zul je jezelf tegen komen. Maar ik kan je garanderen dat het de ontspanning meer dan waard is. In mijn lijf ontspande er spieren waar ik het bestaan niet vanaf wist. Ik kon letterlijk alles loslaten en diep bij mijn zielsgevoel aankomen. Ik gun jou deze mooie reis ook.

De naam van dit hotel past ook bij de yoga. Hotel Luna Y Sol betekend namelijk Hotel Maan en Zon. Dit sluit compleet aan bij de Ayurveda en de yoga filosofie. Een week verblijven in dit hotel brengt je terug naar de basis en is ook zeker aan te raden om alleen te bezoeken. Met een vriendin of je moeder kan natuurlijk ook.

Verblijven kan al vanaf 3 nachten tot een volle detox 14-daagse. Klik hier voor de mogelijkheden.

5. Shanti Maurice in St. Felix op Mauritius

Mauritius – het paradijselijke eiland voor de oostkust van Afrika – biedt haar gasten prachtige stranden, een turquoise zee, weelderige, tropische regenwouden en rijke koraalriffen. Het Boutique Lifestyle Resort Shanti Maurice wordt omgeven door een tropische tuin van 14 hectare en ligt aan de zuidkust. 50 km afstand van de hoofdstad Port Louis. De naam “Shanti” betekent “vrede” in het Sanskriet. Het resort ligt tussen de groene bergen en de Indische Oceaan en is de perfecte plek om lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen. De filosofie van het resort is om de gasten in staat te stellen om de echte, authentieke kant van Mauritius te leren kennen. Je kunt bij Shanti Maurice verschillende Yoga Programma’s boeken die jou weer dieper in contact met jezelf laten komen. De natuur is daar nog ongerept en prachtig mooi. Laat je dan ook zeker onderdompelen om jezelf weer volledig in balans te brengen.

Heb je vragen over hoe je een van deze reizen kunt boeken? Dan kun je altijd een mailtje sturen naar info@mindeventsfactory.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...